18 leuke San Diego bezienswaardigheden & praktische tips (2024)

San Diego is een ontzettend leuke stad in het zuiden van Californië. Wat te doen in San Diego? Dit zijn de mooiste San Diego bezienswaardigheden.

Inhoud verberg

1 Over San Diego

2 San Diego bezienswaardigheden

3 Hotels in San Diego

4 Vervoer in San Diego

5 San Diego klimaat

6 Boek een reis naar Californië

Over San Diego

Waar ligt San Diego? San Diego ligt in het zuidwesten van de Amerikaanse staat Californië, tegen de Mexicaanse grens. Met 1,3 miljoen inwoners is het is een van de grootste steden van de Verenigde Staten van Amerika.

De stad ligt aan de kust en heeft daardoor een goede haven. Het is dan ook de uitvalsbasis voor de Amerikaanse marine aan de westkust van Amerika.

San Diego is een verrassend leuke stad om te ontdekken met mooie parken, fijne musea, leuke plekken om te wandelen en relaxte stranden.

San Diego bezienswaardigheden

Wat te doen in San Diego? Ik verbleef bijna twee weken in de stad. Ik bezocht de toeristische hoogtepunten, maar werd ook rondgeleid door een local die me leuke minder bekende plekken liet zien. Dit zijn 18 leuke San Diego bezienswaardigheden.

Balboa Park

Ik start met mijn favoriete plek in San Diego: Balboa Park. Dit is een enorm stadspark waar je je met gemak dagen kunt vermaken. Er zijn verschillende tuinen (de cactustuin is heel tof) en ook zijn er veel musea in het park zoals het San Diego Museum of Art.

Indrukwekkende gebouwen die je zeker moet bekijken zijn de California Tower en de Botanical Building. Daarnaast is het ook ontzettend leuk om even rond te lopen in het kleurrijke Spanish Village Art Center.

San Diego Zoo

Een van de meest beroemde plekken in Balboa Park is de San Diego Zoo, een van de mooiste dierentuinen ter wereld. Het was een van de eerste dierentuinen die in de openlucht en zonder kooien werkte. Er zijn meer dan 12.500 dieren te zien. Voor jong en oud een geweldige plek om te bezoeken als je wat meer tijd hebt in San Diego.

Gaslamp Quarter

Het Gaslamp Quarter is de meest bekende wijk in Downtown San Diego. Het is een gezellige plek tussen de wolkenkrabbers vol restaurants en cafés. Daarnaast is dit ook de plek om het theater te bezoeken. Deze wijk is de perfecte plek voor een leuk avondje uit.

USS Midway Museum

Als je slechts tijd hebt om een museum te bezoeken in San Diego, dan is het USS Midway Museum de plek waar je moet zijn. Dit enorme vliegdekschip is een van de grootste eyecatchers in de haven. Tijdens je bezoek krijg je een audiotour mee en leer je hoe het leven was op zo’n vliegdekschip. Er staan ook tientallen vliegtuigen opgesteld en in sommige kun je zelfs binnenkijken.

Zelf vond ik dit museum echt de moeite waard, het is echt heel bijzonder! En je bent er ook wel een paar uur zoet, dus het is de entreeprijs meer dan waard.

Tip! Er kunnen flinke rijen staan bij de kassa van de USS Midway. Skip the line en bestel je tickets online.

Point Loma

Hou je van mooie uitzichten? Dan is het een aanrader om Point Loma te bezoeken. Hier zijn diverse uitzichtpunten en vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op Downtown San Diego. Zowel overdag als ‘s avonds (zoveel lichtjes!) tof om te bezoeken.

Tuna Harbor Park

Tuna Harbor Park is een van de kleinere parken in San Diego, maar wel eentje die je absoluut wilt bezoeken. Het ligt pal naast de USS Midway en er staat een beroemd standbeeld; The Kiss. Ook de beeldengroep National Salute to Bob Hope and the Military is indrukwekkend om te zien.

Torrey Pines

Heb je zin om de drukke stad even te verlaten? Dan is het een aanrader om even naar het noorden van San Diego te gaan. Hier vind je Torrey Pines State Reserve, een prachtig natuurgebied waar je mooie wandelingen kunt maken.

Wil je graag iets spannends doen tijdens je bezoek aan San Diego? Je kunt paragliden bij Torrey Pines (of gewoon kijken hoe al die mensen van de kliffen naar beneden springen, ook tof).

Tip! Bezoek jij San Diego tijdens een roadtrip in het zuidwesten van Amerika en ben je op zoek naar een handig roadbook of persoonlijke reisgids die je mee kunt nemen tijdens je reis? Neem dan een kijkje in de Op reis met Co Shop! In deze webshop vind je complete roadbooks, maar je kunt voor een klein prijsje ook losse bouwstenen kopen, zoals de San Diego Bouwsteen. Dit is een soort mini-reisgids en met meerdere bouwstenen kun je zelf je eigen reisgids samenstellen!

Seaport Village

Vlak naast Downtown San Diego vind je het gezellige Seaport Village. Een klein winkelcentrum met veel leuke restaurants aan het water. Ook zijn er diverse parken waar je lekker kunt relaxen in het gras.

Petco Park

Wil je eens een Amerikaanse honkbalwedstrijd meemaken? Dan moet je in Petco Park zijn, het hoofdstadion San Diego Padres. Is er geen wedstrijd als je in San Diego bent? Je kunt hier ook vrijwel dagelijks terecht voor een rondleiding door het stadion.

Coronado

Coronado (ook wel Coronado Island genoemd) is een van de meest chique wijken in San Diego. Vanaf Downtown rij je hierheen over de hoge en indrukwekkende Coronado Bridge. Het meest opvallende bouwwerk in de wijk is Hotel del Coronado uit 1888. Verder vind je hier prachtige stranden. Coronado is een goede plek om de zonsondergang te zien.

La Jolla

Wist je dat je langs de kust van San Diego veel zeehonden, zeeleeuwen en pelikanen ziet? Deze mooie dieren hebben vooral de kustlijn bij La Jolla helemaal overgenomen en dat is zo gaaf om te zien! Je kunt een wandeling maken over de boulevard, maar het is nog leuker om te gaan kayakken langs de grotten en te gaan snorkelen langs de kust.

Chicano Park

Barrio Logan was vroeger niet de beste wijk in San Diego (veel drugsdealers), maar nu is het een ontzettend hippe arty wijk met heel veel street art. Vooral in Chicano Park vind je hele toffe kunstwerken. Ook heeft de wijk veel Mexicaanse invloeden en daardoor kun je hier ook heerlijk Mexicaans eten.

Liberty Public Market

Een andere plek waar je ontzettend lekker kunt eten is de Liberty Public Market. Het is een smeltkroes van verschillende keukens (een soort foodtruck idee) en er zit altijd wel iets lekkers voor je tussen. Je kunt je eten opeten aan een van de tafels op de grote gezellige terrassen.

Ocean Beach (& Sunset Cliffs)

Het barst van de leuke wijken in San Diego en Ocean Beach is daar een van. Het ligt aan het strand (duh) en er hangt een hippie-achtige sfeer. Veel kleurrijke mensen, street art en toffe koffietentjes. Ook kun je lekker op het strand liggen, of mooie kunstzinnige souvenirs kopen op de markt langs het strand.

In Ocean Beach vind je ook de sunset cliffs. Vanaf deze rotsen heb je een geweldig mooi uitzicht op de zonsondergang.

De wijk North Park

North Park is misschien wel de allerleukste wijk die ik bezocht in San Diego. Het ligt ten noordoosten van het centrum en het is niet een plek die door veel toeristen wordt bezocht. De wijk staat vol kleurrijke gebouwen en overal zie je gave muurschilderingen.

Daarnaast vind je hier een paar van de leukste eettentjes in San Diego. The Mission is echt een aanrader voor ontbijt (de french toast is hier zo goed!) en bij Nomad Donuts kun je de lekkerste donuts in San Diego vinden.

Americas Cup Harbor

Nog een gezellige plek in deze lijst met San Diego Bezienswaardigheden. Americas Cup Harbor is een kleine haven vlakbij het vliegveld en Liberty Station en ook dit is een leuke plek om rond te lopen.

In de haven zie je diverse zeehonden en zeeleeuwen zwemmen en ook zijn restaurants waar je heerlijk vis kunt eten. Tip: haal vis bij Mitch’s Seafood en eet deze op in de biertuin van Eppig Brewing onder het genot van een lekker biertje.

Ook leuk: vanaf deze plek vertrekken diverse boottours, zoals deze zeiltocht tijdens zonsondergang.

Old Town San Diego

Een andere must see in San Diego is Old Town. Op deze plek ontstond de eerste Europese nederzetting op Amerikaans grondgebied. Er staan dan ook veel (gerenoveerde) gebouwen uit de negentiende eeuw. Daarnaast heeft het veel Mexicaanse invloeden en hoor je op veel plekken Mexicaanse muziek. Old Town is gratis te bezoeken.

Fashion Valley Mall

Heb je helemaal geen zin in sightseeing, maar wel zin om te shoppen? Dat kan natuurlijk ook! De mooiste malls vind je in de wijk Mission Valley en de Fashion Valley Mall is mijn persoonlijke favoriet. Er is ook een foodcourt en er zijn diverse bekende Amerikaanse restaurantketens in en rondom de mall, voor het geval dat je honger krijgt van al dat shoppen.

Hotels in San Diego

Zoals je ziet is er meer dan genoeg te zien en te doen in San Diego. Het is dan ook aan te raden om er een paar nachten te blijven. Wat zijn mooie plekken om te overnachten in San Diego? Dit zijn een paar toffe hotels in San Diego:

  • Samesun Ocean Beach (2⭐) – Reis je low budget? Dan is dit een van de leukste hostels om te verblijven in San Diego. En je zit ook nog eens zo op het strand!
  • Kings Inn (3⭐) – Tijdens mijn reizen naar San Diego verbleef ik vooral in de hotel circle, een gebied langs de snelweg vol hotels. Hier vind je goede betaalbare hotels en je bent met de auto zo bij alle toffe bezienswaardigheden. Kings Inn is een van de mooiste hotels in dit gebied en het heeft een fijn zwembad.
  • Staypineapple, Hotel Z, Gaslamp San Diego (3⭐) – Zoek je een hotel dat in het gezellige Gaslamp District ligt? Dan is dit kleurrijke hotel een goede optie!
  • Cosmopolitan Hotel (4⭐) – Dit luxe historische hotel ligt in het midden van het toffe Old Town San Diego en is gehuisvest in een gebouw uit 1869. Heel bijzonder!

Natuurlijk zijn er nog veel meer toffe accommodaties in San Diego. Kijk op Booking.com voor meer opties, prijzen en beschikbaarheid.

Vervoer in San Diego

San Diego is een grote stad en veel van de San Dieg bezienswaardigheden liggen ver uit elkaar. Hoe verplaats je je in San Diego? Dat kan met een huurauto of met het openbaar vervoer.

Huurauto in San Diego

De makkelijkste manier om je te verplaatsen in San Diego is per auto. Er zijn veel snelwegen, dus je rijdt zo van de ene naar de andere kant van de stad. Parkeren is op de meeste plekken gratis, behalve in Downtown.

Heb je een huurauto nodig? Zorg ervoor dat je via een Europese website boekt, dan zijn alle benodigde verzekeringen inbegrepen. Sunny Cars is bijvoorbeeld een goede en betrouwbare aanbieder en je bent hier altijd erg goed verzekerd.

Openbaar vervoer in San Diego

Vind je een huurauto te duur en heb je genoeg tijd om de stad te ontdekken? Het openbaar vervoer in San Diego is een stuk goedkoper, maar het duurt vaak wel even voor je op je bestemming bent. Er rijden trolleys (soort trams) en bussen door de stad.

Een enkele reis (2 uur geldig, onbeperkt overstappen) kost $2.50. Een dagkaart $6. Betalen kan met de Pronto card (een soort chipkaart die je kunt kopen in een van de machines op de trolley-stations) of met de Pronto app.

San Diego klimaat

Het is bijna altijd lekker weer in San Diego, je kunt de stad dan ook het hele jaar goed bezoeken. De beste reistijd voor San Diego is van april tot en met oktober. Dan heb je veel zon en weinig regen.

Zelf bezocht ik San Diego in maart, april en mei en dat was echt een heerlijke periode. In maart regende het wat meer dan in de andere maanden, maar het was meestal lente-achtig weer. Heel fijn!

Boek een reis naar Californië

Dit waren al mijn San Diego tips! Wil je San Diego en Californië graag bezoeken? Dan zijn dit een paar handige websites voor het boeken van je reis.

✈️ Vliegtickets – CheckSkyscannerofMomondovoor het vinden van de goedkoopste vliegtickets. Boek je liever rechtstreeks bij een maatschappij?KLMvliegt dagelijks naar veel verschillende bestemmingen in Amerika, waaronder Los Angeles. Als je direct via KLM boekt spaar je ook Flying Blue Miles, die je later kunt inwisselen voor gratis vluchten.

🚘 Huurauto – Om de goedkoopste huurauto te vinden is het een kwestie van veel vergelijken. Zelf gebruik ik meestalAutoEurope,AlamoofSunny Cars.

💊 Reisverzekering – Vergeet je reisverzekering niet! Die van FBTO heeft bijvoorbeeld goede voorwaarden. Als je meer dan 3 weken per jaar op reis bent, is het vaak voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten.

💳 Creditcard – Het hebben van een creditcard is een must tijdens een reis in Amerika, je kunt hier vrijwel overal mee betalen. Via ICS cards heb je regelmatig goede deals voorVISAenMastercard. Zelf heb ik eenFlying Blue American Express. Zo verzamel ik meteen Flying Blue Miles (die ik in kan wisselen voor gratis vluchten) en bij de Gold card is ook een goede reisverzekering inbegrepen. Als je je aanmeldtvia deze linkkrijg je een hele mooie welkomstbonus!

  • Vind je het niet fijn om alles te boeken? Er zijn diverse reisbureaus waar je terecht kunt voor een prachtige reis door Amerika. Dit zijn onder andere:
    • Tenzing Travel– zowel pakketreizen als reizen op maat.
    • Travelhome– voor de mooiste camperreizen in Amerika.
    • Riksja Travel– mooie op maat gemaakte reizen die ook geschikt zijn voor kinderen.

🤿 Tours & activiteiten – Er zijn ontzettend veel leuke activiteiten en tours te doen in San Diego en in andere plekken in Calfornië. Naast de tours die ik in dit artikel noem, kun je bijvoorbeeld ook walvissen zien tijdens een boottocht vanuit San Diego. Kijk op Get Your Guidevoor alle mogelijkheden.

Meer lezen over San Diego en Californië

Dit waren mijn tips voor San Diego! Wil je meer tips voor San Diego en een vakantie in Californië? Dit zijn een paar fijne reisgidsen:

DK Eyewitness Top 10 San Diego

Capitool reisgidsen – USA Zuidwest

Daarnaast kun je op deze website ook veel lezen over reizen in de Verenigde Staten van Amerika, ik ben er inmiddels zeven keer geweest. Over Californië schreef ik o.a. deze artikelen:

  • 33 San Francisco bezienswaardigheden die je niet mag missen
  • Route 66 bezienswaardigheden: leuke stops in Californië en Arizona
  • 34 toffe Los Angeles bezienswaardigheden

Daarnaast deel ik in mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ook regelmatig leuke reisverhalen, goede reisaanbiedingen en tips voor de mooiste bestemmingen. Schrijf je in.

Dit artikel verscheen voor het eerst in mei 2022. Laatste update: februari 2024.

Hoi, en wat leuk dat je deze disclaimer leest! Zoals je misschien begrijpt is het onderhouden van een website zoals deze niet gratis. Daarom zou ik het fijn vinden als je iets koopt of boekt via de links in dit artikel. Het kost jou helemaal niets extra en ik krijg een kleine commissie. Dank je wel! Klik hier voor meer informatie.

Amerika Californië San Diego

18 leuke San Diego bezienswaardigheden & praktische tips (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Golda Nolan II

Last Updated:

Views: 5581

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Golda Nolan II

Birthday: 1998-05-14

Address: Suite 369 9754 Roberts Pines, West Benitaburgh, NM 69180-7958

Phone: +522993866487

Job: Sales Executive

Hobby: Worldbuilding, Shopping, Quilting, Cooking, Homebrewing, Leather crafting, Pet

Introduction: My name is Golda Nolan II, I am a thoughtful, clever, cute, jolly, brave, powerful, splendid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.